Net zoals de grote draaiorgelbouwers vroeger erg inventief waren en steeds bleven zoeken naar manieren om verbeteringen aan te brengen, gaan wij ook met onze tijd van computers en complexe elektronica mee. Waar Anselmo Gavioli in 1892 het traditionele boekensysteem uitvond, dat zo'n enorme impact had, is het tegenwoordig mogelijk om dit boekenmechaniek te vervangen door midi-besturing, werkend door middel van elektromagneten. Dit systeem is de afgelopen jaren toepasbaar gemaakt voor draaiorgels en steeds verder verfijnd door Frank en Tony Decap en we zijn blij dat we van hun innovaties gebruik mogen maken.

  De voordelen van midi-besturing ten opzichte van het boekenmechaniek zijn een nog exactere aansturing, kostenbesparing (er is immers geen orgelkarton meer nodig), ruimtebesparing en het feit dat een orgel een grote tijd zelfstandig kan doorspelen (er kunnen vele midi-files op een diskette of cd-rom).   De laatste jaren hebben wij een aantal orgels omgebouwd op het midi-systeem, wat inhoudt dat er een bak geplaatst is (zie foto's) die het oude mechaniek vervangt. Ook is het mogelijk om een orgel zo te verbouwen dat het spelen van orgelboeken ook nog mogelijk blijft.

Wij streven ernaar om de verbouwing zo uit te voeren dat het orgel altijd naar de originele staat teruggebracht kan worden. We hebben ook enkele nieuwe orgels op midi-systeem gebouwd, waaronder het grote concertorgel voor het cruiseschip "MS Zaandam".

Verder is het mogelijk om al uw orgelboeken bij ons te laten digitaliseren, omdat wij de beschikking hebben over een inleesmachine die de informatie op de orgelboeken vertaalt naar midi-files.

Zo hebben wij onlangs het gehele repertoire van Gavioli-orgel de Leeuw vastgelegd, zodat dit niet meer verloren kan gaan. Mochten de orgelboeken ernstig versleten zijn of door brand verwoest worden dan kunnen zij dus altijd opnieuw uitgekapt worden.